ALGEMENE VOORWAARDEN BLUE MOON BELGIUM VZW

De Belgische supportersclub “Blue Moon Belgium vzw”, die lid is van Manchester City F.C. Supporters Club (1949). Het doel van de vzw is het samenbrengen van zoveel mogelijk Belgische supporters van Manchester City F.C.

Deze algemene voorwaarden hebben als doel duidelijkheid te creëren tussen de leden en het bestuur. Bij inschrijving in onze supportersclub verklaart men zich automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden.

Lidmaatschap

Iedereen die gebruik maakt van onze diensten (aankoop tickets, al dan niet met overnachting), moet lid zijn van de vzw Blue Moon Belgium. Lid wordt men door betaling van het lidgeld. De prijs van dit lidgeld is niet permanent vastgelegd en kan variëren van jaar tot jaar. Voor het seizoen 2023-2024 werd dit vastgelegd op €20 voor kinderen tot en met 17 jaar. Vanaf 18 jaar betaalt men €45.

Een lidmaatschap is strikt persoonlijk en mag niet worden doorgegeven. Wijzelf en Manchester City moeten perfect weten wie er zich in het stadion bevindt. Dit is zeer belangrijk omwille van veiligheidsredenen.

Een lidmaatschap is geldig per voetbalseizoen, dus vanaf juli van een bepaald jaar tot en met mei/juni van het daaropvolgende jaar. 

Door een lidmaatschap bij Blue Moon Belgium vzw wordt men ook automatisch lid van Manchester City F.C. Supporters Club (1949). Het lidgeld hiervoor is inbegrepen in het lidgeld van Blue Moon Belgium vzw

Wedstrijdtickets

Onze tickets worden afgeleverd door de Manchester City F.C. Supporters Club(1949). Deze zorgt ervoor dat al onze leden in het mate van het mogelijk allemaal bij elkaar zitten in het stadion. Al onze tickets zijn enkel geldig voor supporters van Manchester City.

Blue Moon Belgium vzw biedt zowel tickets met overnachting aan als ‘losse’ tickets.

Mensen die dat wensen kunnen deelnemen aan de door ons vooropgestelde voetbaltrip. Zij kunnen dan, met of zonder onze begeleiding, volledig genieten van de voetbaltrip. Zij kregen altijd alle nodige informatie mee om de reis tot een goed einde te kunnen brengen. Het bestuur van de vzw Blue Moon Belgium is ook altijd beschikbaar via telefoon of e-mail in geval van problemen.

Alle info wordt meegegeven via e-mail. De wedstrijdtickets worden na betaling en vanaf deze beschikbaar zijn, aan het lid bezorgd via mail. Tegenwoordig zijn het mobiele tickets die kunnen worden gedownload in de wallet van Apple en Google. Tickets in pdf-vorm komen nog zelden voor. 

Losse tickets kunnen ook worden aangekocht zodat het lid vrij is om zelf zijn reis te organiseren. Deze worden doorverkocht met een fee. Deze fee is nodig omdat wij btw-plichtig zijn en wij ook op de verkoop van losse tickets btw dienen te betalen. Na aankoop en ontvangst (bij het bestuur) wordt het lid op de hoogte gebracht. De wedstrijdtickets worden na betaling en vanaf deze beschikbaar zijn, aan het lid bezorgd via mail. Tegenwoordig zijn het mobiele tickets die kunnen worden gedownload in de wallet van Apple en Google. Tickets in pdf-vorm komen nog zelden voor. 

Tickets worden toegewezen op basis van beschikbaarheid. Bij topwedstrijden is de vraag tegenwoordig steeds groter dan het aanbod. In dat geval bekijkt het bestuur de lidmaatschappen. Leden met de grootste anciënniteit maken dan het meeste kans.

Blue Moon Belgium probeert er voor te zorgen dat elk lid, minstens één keer per seizoen een wedstrijd kan live meemaken.

Plaatsen in het stadion kunnen niet worden gekozen. De leden moeten de plaatsen in het stadion aanvaarden die ons worden toegewezen. Het verkrijgen van een ticket voor een wedstrijd van Manchester City is een privilege en geen recht. Wees blij dat je aanwezig kan zijn in het stadion.

Busreis

Uitwedstrijden (Londen, Champions League …) kunnen worden georganiseerd met een bus. Opstapplaatsen, vertrek- en aankomsturen en alle andere info worden goed op tijd meegedeeld via e-mail.

De oversteek van het kanaal gebeurt met de trein (Eurotunnel) of met de ferry.

In het geval van een busreis, vragen wij ook nog aan onze leden om rekening te houden met de volgende zaken:

– Vergeet zeker je (geldig) paspoort niet. Zonder (niet vervallen) paspoort geraak je niet op de trein/boot, en we wachten op niemand, aangezien anders de hele bus de trein riskeert te missen…

– Iedereen dient strikt op tijd aanwezig te zijn, zowel op de heen- als op de terugreis (afspraken terugreis worden op de bus medegedeeld). De bus dient strenge tijdsvoorwaarden te respecteren en hierin worden GEEN uitzonderingen gemaakt.

– Er wordt ook onderweg gestopt waar je eten kan kopen.

– Er wordt geacht dat er door supporters geen Bengaals vuurwerk, geen verdoven middelen of geen sterke alcoholische dranken meegenomen worden. Bij betrapping hiervan in de bus, wordt men uit de bus gezet. Niet iedereen mag het risico lopen om de match te missen als we gecontroleerd worden door de politie.

– Tijdens de busreis mag er NIET op de ruiten van de bus geklopt worden. Indien dit toch gebeurt, en de ruiten breken, draai je zelf op voor de kosten. Dit geldt ook voor elke andere vorm van schade of vandalisme aan/in de bus.

– Zoek geen ruzie met andere supporters, in de bus, aan het stadion of op de parking. We zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk indien je in het hospitaal of in de cel belandt. De bus wacht niet!

Hotel

Wij gaan steeds op zoek naar het beste prijs/kwaliteit binnen het centrum van de stad Manchester. Wij opteren steeds voor een 3 of 4 sterren hotel of een appartement. Wij werken vooral samen met Novotel, Ibis Rood en Ibis Budget (Accor). De overnachtingen zijn steeds inclusief ontbijt, tenzij anders vermeld. Alle nodige info wordt steeds op tijd meegegeven.

Prijs

Bij elk pack ticket/hotel staat steeds een prijs vermeld en deze houdt steeds in:

– Hotelovernachting of overnachting in een appartement

– Wedstrijdticket in het vak bij de supporters van Manchester City

– Reisverzekering voor de duur van de reis

Mocht door omstandigheden (een plots stijgende pond of hotelprijs) de vraagprijs niet voldoen, dan wordt u daar ruim op voorhand van op de hoogte gebracht.

Hulp en advies

Elk lid mag natuurlijk advies en bijstand vragen aan het bestuur indien gewenst om zijn eigen geplande trip naar Manchester tot een goed einde te brengen.

Reisverzekering P&V

Mensen die ticket/hotel via ons doen, zijn verzekerd gedurende de volledige trip. Alle info over de verzekering kan je helemaal onderaan van deze pagina terugvinden.

De verzekering is niet van toepassing wanneer er enkel wedstrijdtickets werden aangekocht.

Reispaspoort

Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk is een reispaspoort verplicht. Sinds 1 oktober 2021 kunt u alleen met een paspoort naar het VK reizen. Een identiteitskaart (ID-kaart) is dan niet meer geldig. Een paspoort is voor 7 jaar geldig bij volwassenen en 5 jaar bij kinderen.

De geldigheidsdatum van het paspoort dient binnen de reisperiode te vallen.

Een paspoort van 32 bladzijden is voldoende.

Je kan dit paspoort aanvragen op het gemeentehuis van je woonplaats. Alle info is terug te vinden via deze link: Een paspoort aanvragen | FOD Buitenlandse Zaken – Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (belgium.be)